Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 08 juni 2009 Nieuw gezondheidsbeleid regio Kop van Noord-Holland

Den Helder en acht gemeenten in de regio besteden de komende jaren meer aandacht aan de schadelijke effecten van roken en alcohol. De vier andere speerpunten uit het gezamenlijke nieuwe gezondheidsbeleid zijn: diabetes, overgewicht, psychische problemen en veilig vrijen. Het beleid richt zich vooral op de verbetering van de leefstijl van kinderen en jongeren. Op 31 augustus buigt de raad zich over de nota. Ook u kunt reageren!

Verbetering van de volksgezondheid begint bij het veranderen van de leefstijl van mensen. Samen met de regiogemeenten hebben wij een nota Lokaal volksgezondheidsbeleid 2009 - 2011 geschreven. Hierin staan zes speerpunten waaraan wij de komende jaren de meeste aandacht aan willen besteden. Omdat gedrag vaak al op jonge leeftijd wordt aangeleerd, richt onze aanpak zich vooral op kinderen en jongeren. In het basis- en voortgezet onderwijs wordt bijvoorbeeld extra aandacht besteed aan veilig vrijen en aan de schadelijke effecten van roken en alcohol. Overgewicht willen we bestrijden door mensen meer te laten bewegen. Bij de aanpak van psychische problemen wordt vooral geinvesteerd in meer voorlichting. Hiermee willen we voorkomen dat mensen te lang met hun problemen blijven rondlopen. Rond diabetes tenslotte willen we bestaande activiteiten in kaart brengen en beter op elkaar afstemmen.

Onderzoek naar effecten

De GGD doet geregeld onderzoek naar de gezondheidssituatie onder de inwoners van de Kop van Noord-Holland. In 2011 worden de gegevens vergeleken met die van 2007 om te zien of de maatregelen het beoogde effect hebben gehad.

Informatie en reageren

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mevrouw A. de Ruiter, beleidsmedewerker van de gemeente Den Helder bij de afdeling OWS, tel. 678424. Ook kunt u daar de conceptnota opvragen. De nota is ook te downloaden op www.denhelder.nl.

Wilt u reageren dan kan dat tot uiterlijk 10 juli as. U kunt uw reactie sturen naar of schriftelijk naar het college van B&W, Postbus 36, 1780 AA Den Helder.

De nota wordt op 24 augustus besproken in de commissie Maatschappelijke Opvang en op 31 augustus in de gemeenteraad van Den Helder (Bron: Gemeente Den Helder)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl