Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 25 Maart 2009 Europese Commissie op bezoek in de Provincie Noord-Holland - een verslag

Een delegatie van de Europese Commissie bezocht woensdag 11 maart Noord-Holland. Tijdens dit bezoek werd gesproken over het Programma Kansen voor West vanuit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO).

De delegatie, die zich bezighoudt met het regionaal beleid van de Europese Unie, bezocht onder meer het project 'Groene Carré West en Zuid'. Met Europees geld worden 4 recreatiegebieden aangelegd om de leefomgeving rond Schiphol te verbeteren. Door dit project worden ook bestaande recreatiegebieden - waaronder Spaarnwoude en het Haarlemmermeerse Bos - met elkaar verbonden.

In het programma Kansen voor West werken de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht en Flevoland en de steden Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht samen. Doel is de concurrentiekracht van de Randstad te versterken. Aan de basis van Kansen voor West staat de Lissabonstrategie, die moet leiden tot economische groei en meer en betere banen in de Europese Unie. Dat betekent investeren in thema's als innovatie, research en development, kennisuitwisseling en duurzame energie.

In een gesprek met de voorzitter van de stuurgroep Kansen voor West, gedeputeerde Rinske Kruisinga, stelde de delegatie vast dat de samenwerking tussen de partners goed van de grond komt en dat dit heeft geleid tot een aantal interessante projecten. In Noord-Holland zijn intussen 7 projecten gehonoreerd. Naast het genoemde project rond Schiphol zijn dat bijvoorbeeld Dutch Offshore Wind Energy Services bij Den Helder en het project Kansenkanon II, dat zich richt op innovatie bij het midden- en kleinbedrijf in Noord-Holland.

Meer informatie over de projecten vindt u op www.kansenvoorwest.nl. Voor vragen over Europese subsidiemogelijkheden kunt u terecht bij het steunpunt Europese subsidies van de provincie Noord-Holland ( of tel. 023-514 3255). (Bron: prov. nh)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl