Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 12 Maart 2009 Aftrap ontwerpwedstrijd nieuwe uitkijktoren

Maandagochtend 9 maart kregen de leerlingen van de combigroep 5/6/7 van de St. Jozefbasisschool in 't Zand bezoek van gedeputeerde Rinske Kruisinga. Zij vertelde de leerlingen over een nieuwe uitkijktoren in de duinen bij Groote Keeten. Die mogen de leerlingen zelf ontwerpen.

Of de leerlingen mee wilden doen met de wedstrijd? Nou en of. De eerste ideeën waren er al: een glijbaan aan de uitkijktoren of een verrekijker om naar de beesten te kijken, wel in camouflagekleuren om de vogels niet te laten schrikken.

Uitkijkpunt

De precieze locatie van de nieuwe uitkijktoren is het voormalige schietterrein Botgat bij Groote Keeten. Eigenaar Landschap Noord-Holland vormt dit terrein om tot natuurgebied. De provincie en het hoogheemraadschap werken aan een plan om de duinen en dijken in dit gedeelte van de kust te versterken. Het idee ontstond om beide plannen te combineren en de jeugd erbij te betrekken. Naast het aanleggen van enkele nieuwe wandelpaden en het verwijderen van de oude gebouwen en schietplatforms komt er een uitkijkpunt, zodat kust- en natuurliefhebbers kunnen genieten van het uitzicht op dit mooie stukje natuur.

Doe mee

Basisscholen kunnen tot 30 april 2009 ontwerpen opsturen naar de provincie Noord-Holland. Een jury met vertegenwoordigers van de provincie, het hoogheemraadschap en Landschap Noord-Holland buigt zich vervolgens over alle inzendingen. In mei dit jaar wordt de winnaar bekend gemaakt. Een architect zal ten slotte - samen met de leerlingen van de winnende inzending - een echt ontwerp voor de uitkijktoren maken. De uitkijktoren wordt hopelijk dit jaar nog gebouwd.

Kijk voor meer informatie over de uitkijktoren, de spelregels van de ontwerpwedstrijd en het postadres voor de inzendingen op Kust op Kracht. (Bron: prov. nh)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl