Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 04 Maart 2009 Digitale hulpverlening De Wering aan jongeren

De Wering doet mee met de landelijke website www.internethulpverlening.nl . Op deze site kunnen jongeren gratis en anoniem vragen stellen aan elkaar en aan een professionele hulpverlener in hun eigen regio.

Doel van internethulpverlening is om jongeren te bereiken die geen contact op zouden nemen met een hulpverleningsinstantie, maar wel vragen hebben waar ze antwoorden op willen of problemen hebben waarmee ze aan de slag willen.

Op de site www.internethulpverlening.nl wordt gevraagd naar de postcode van de jongere, waarna hij/zij hij automatisch wordt verwezen naar de hulpverleningsinstantie in zijn/haar regio. Er kunnen berichten worden geplaatst op het forum waarbij jongeren vragen kunnen voorleggen aan elkaar, met elkaar mee kunnen denken en herkenning kunnen vinden. Er kan ook een bericht gestuurd worden naar een hulpverlener. Uiterlijk binnen twee werkdagen volgt de reactie en kan er eventueel een hulpverleningstraject gestart worden. Het hoeft dus niet bij een vraag te blijven. Onderwerpen kunnen zijn: een laag zelfbeeld hebben, jezelf onzeker voelen, je depressief voelen, gepest worden, problemen hebben met de scheiding van je ouders en alle andere problemen of vragen die jongeren niet met de eigen omgeving willen of durven bespreken.

De Wering is een instelling voor welzijn en maatschappelijke dienstverlening en biedt onder andere algemeen maatschappelijk werk. Het werkgebied van De Wering is heel Noord-Holland Noord. De Wering is op werkdagen telefonisch bereikbaar op (072) 56 72 080 / (0223) 525 300. Meer informatie over De Wering is ook te vinden op de website www.stichtingdewering.nl. (Bron: Gemeente Zijpe)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl