Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 04 Maart 2009 Texel krijgt Centrum voor Jeugd en Gezin

Kinderen verdienen alle kansen, daarom komt er in 2010 een Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) op Texel. Hiermee wordt de samenwerking tussen allerlei instanties die zich op de zorg van jeugd en gezin richten, direct merkbaar voor kind en gezin. Wethouder Merkelbach: "Ieder kind heeft perspectief nodig en recht op een evenwichtige ontwikkeling. Met de komst van het CJG is dit doel een stap dichterbij.

Het CJG wordt een laagdrempelige dienstverlening voor ouders, kinderen, jongeren, professionals en vrijwilligers die met jonge mensen werken. Zij kunnen met vragen en problemen over opvoeden en opgroeien, straks terecht bij het CJG. Het is dan ook mogelijk om anoniem vragen te stellen, om informatie te krijgen via de telefoon of internet.

Om de hulp aan en zorg voor ouders, kinderen en jongeren binnen het CJG goed op elkaar af te stemmen werken verschillende lokale instanties samen: jeugdgezondheidszorg (consultatiebureaus en GGD), Bureau Jeugdzorg, Brijder, maatschappelijk werk en onderwijs.

Door een integrale aanpak, beoogt het centrum een preventieve werking te hebben. Er kan tijdig gesignaleerd worden en een snelle begeleiding geboden worden. Het centrum moet voorkomen dat er bij Bureau Jeugdzorg wachtlijsten ontstaan en kinderen tussen wal en schip raken.

Het duurt nog even voor het centrum er is. De opening van het Texelse Centrum Jeugd en Gezin staat gepland voor maart 2010. De gemeente Texel werkt met twintig instanties samen om deze planning te realiseren. De komst van het CJG sluit aan bij de wens van minister Rouvoet om in elke gemeente in Nederland in 2012 een eigen CJG te hebben. (Bron: Gemeente Texel)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl