Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 18 Februari 2009 Texel verbetert digitale dienstverlening

De gemeente Texel wil haar inwoners zo goed mogelijk van dienst zijn. Niet alleen binnen kantooruren, ook daarbuiten. Daarom vergroot Texel haar elektronische dienstverlening. In dit kader is www.texel.nl met twee handige functies uitgebreid: Texelse regelgeving en bestemmingsplannen. En de digitale thermometer blijft stijgen, want de komende jaren breidt Texel het aantal producten in het digitaal loket verder uit.

E-overheid en EGEM

Met de elektronische (e) overheid willen overheden hun dienstverlening verbeteren. EGEM, een afkorting van Elektronische Gemeenten, is een initiatief van de Rijksoverheid en staat voor betere dienstverlening en optimale bedrijfsvoering, passend bij de ambities van een moderne lokale overheid. De gemeente Texel deelt die ambitie en neemt daarom deel aan het EGEM-traject. 15 deelprojecten onder de EGEM paraplu hebben als doel het verbeteren van de dienstverlening aan inwoners van Texel.

Texelse regelgeving

'Decentrale Regelgeving' is een van de projecten die inmiddels succesvol is afgerond. Inwoners van Texel kunnen 7 x 24 uur terecht op www.texel.nl om kennis te nemen van de Texelse regelgeving. Dus onafhankelijk van de openingstijden van het gemeentehuis en de beschikbaarheid van een medewerker. Ook is een koppeling gelegd met de landelijke website www.overheid.nl. Alle regelgeving van gemeenten, provincies en waterschappen is daar op 1 plek beschikbaar en onderling vergelijkbaar.

Digitale bestemmingsplannen

Tijdens de ondernemersbijeenkomst in oktober 2008 is afgesproken de recente bestemmingsplannen van de kernen digitaal beschikbaar te stellen. Op www.texel.nl zijn deze bestemmingsplannen inmiddels gepubliceerd. Ook andere geinteresseerden die op ieder moment van de dag de bestemming van een perceel willen opzoeken kunnen terecht op www.texel.nl. De volgende stap is het digitaal maken, gebruiken en beschikbaar stellen van ruimtelijke plannen. Daar werken we op dit moment hard aan.

Hoe ziet de toekomst eruit?

Op www.texel.nl kunnen inwoners nu al een aantal producten digitaal aanvragen. En dat aantal wordt in 2009 met minimaal 10 producten uitgebreid. Inwoners kunnen het komende jaar bijvoorbeeld digitaal een melding openbare ruimte doorgeven, het verzoek doen voor de inzameling van grof vuil of een binnengemeentelijke verhuizing doorgeven. (Bron: Gemeente Texel)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl