Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 17 Februari 2009 Verslag discussieavonden herindeling gemeente Harenkarspel

Op www.harenkarspel.nl is een volledig verslag te vinden van de discussieavonden van 11 en 12 februari 2009 over gemeentelijke herindeling. U kunt het vinden in de rubriek Gemeentebestuur en Organisatie, gemeenteraad, bestuurlijke toekomst.

Samenvattend kan gesteld worden dat het behoud van voorzieningen, ook in de kleine kernen, een rode draad vormt uit alle discussiegroepen. In het algemeen bestaat ook een besef dat herindeling nodig lijkt te zijn voor een robuuste, bestuurlijke toekomst. Tegelijk leven er ook nog vele vraagpunten, bijvoorbeeld over de vraag 'welke kant gaan we op met de nieuwe gemeente?' en over de omvang van nieuwe gemeenten. Het zijn deze vragen waarop ook de gemeenteraad zelf nog antwoorden moet formuleren. Ook kan worden vastgesteld dat de kernwaarden en karakteristieken (zoals de drie R's:, Ruimte, Rust en Recreatie) van de gemeente Harenkarspel uit het Visiedocument van de gemeenteraad aansluiten bij de inbreng van de inwoners. De gemeenteraad doet duidelijk voordeel met de inbreng van de avonden.

In de Noordkop bestaat thans volop discussie over 'wie het met wie gaat doen'. De informateur is nu regiobreed bezig met inventariseren. Half maart is zijn verslag waarschijnlijk beschikbaar. De verwachting is dat daarna snel meer duidelijk wordt over tempo en vervolg. Uiteraard zullen de inwoners van Harenkarspel op de hoogte worden gehouden. In zijn algemeenheid kan worden geconcludeerd dat op beide discussieavonden geen anti-herindeling stemming leefde, maar begrip overheerste voor schaalvergroting met het oog op de toekomst. (Bron: Gemeente Harenkarspel)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl