Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 03 Februari 2009 Koe en Tulpie - Nieuwelingen op de onderwijsbeurs

Tulpen en Koeien: Hollands Glorie. Maar hoe groeien tulpenbollen eigenlijk? Koe en Tulpie geven het antwoord in een aansprekend boek voor kleuters. Op de onderwijsbeurs van 27 tot 31 januari werd tevens het belevingspakket Koe en Tulpie geïntroduceerd.

Voor veel kinderen is de afstand met het platteland groot. Ze weten niet dat melk uit een koe komt, dat aardappelen onder de grond groeien en dat tulpen in de herfst worden geplant. Met het ontwikkelen van belevingspakketten wil de stichting Koe en Tulpie de natuur naar de schoolklassen brengen. Met het Koe en Tulpie belevingspakket ervaren kleuters zelf de groei van een gewas. Juf Jolanda van de Windwijzer in Den Helder is één van de honderd juffen die het belevingspakket heeft getest. Ze is razend enthousiast over het project. Jolanda: "De kinderen zijn echt fan geworden van Koe en Tulpie. De figuurtjes spreken enorm aan. Tulpie de bloembol gaat écht leven."

Het verhaal gaat over een koe die een tulpenbol in de herfst plant. In de winter speelt Koe in de sneeuw en doet Tulpie een winterslaap. Als de zon warmer gaat schijnen in de lente komt er een klein groen sprietje boven de grond. Voor Koe een teken om Tulpie te gaan vertroetelen met elke dag een beetje water. Het begin van iets moois. De kleuters leven mee met het verhaal uit het boek. Ze beleven bovendien de groei en bloei van een tulpenbol die ze in de herfst planten in de schooltuin. In het voorjaar worden ze drie weken ondergedompeld in Koe en Tulpie met Koe en Tulpie-liedjes, Koe en Tulpie-versjes, Koe en Tulpie-dansjes, Koe en Tulpie-knutsels, Koe en Tulpie-taal en-rekenvellen, educatieve Koe en Tulpie-computergames.. en een Koe en Tulpie-verteltheater.

Volgens juf Jolanda is het is een supercompleet pakket. "Een grote aanrader om de kleuters op een kinderlijke manier om in aanraking te komen met bloembollen en de natuur." Meer informatie is te vinden op www.koeentulpie.nl of bel mip 0612361886. Koe en Tulpie is een bedenksel en het eerste kinderboek van Mip van Lierop, dochter van een bloembollenkweker uit Anna Paulowna. (Bron: BloembollenVisie)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl