Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 27 Januari 2009 Ambassadeur China op werkbezoek in provincie Noord-Holland - 21 februari 2009

De ambassadeur van China, Mr. Zhang Jun, brengt op woensdag 21 januari een werkbezoek aan de provincie Noord-Holland. Het bezoek van de ambassadeur staat in het teken van kennismaking met het provinciaal bestuur en met de Noord-Hollandse economie. Bovendien versterkt het bezoek de goede economische banden die Noord-Holland met China onderhoudt.

De commissaris van de Koningin ontvangt de Chinese ambassadeur. Samen met de gedeputeerden Hooijmaijers en Bond woont de heer Zhang Jun vervolgens verschillende presentaties bij in Agriport en Seed Valley in de kop van Noord-Holland.

Het bezoek van de Chinese ambassade zal voornamelijk gericht zijn op kennismaking met de Noord-Hollandse economie in het algemeen en de economische bedrijvigheid in de kop van Noord-Holland in het bijzonder. Allereerst bezoekt de Chinese delegatie Agriport (gemeente Wieringermeer), die door de combinatie van grootschalige groente- en fruitteelt, moderne energie-opwekkingstechnieken en de clustering van logistieke bewegingen een internationale uitstraling heeft. Vervolgens gaat het gezelschap naar een van de innovatieve bedrijven uit de zogenaamde Seed Valley in Enkhuizen. De belangstelling uit China voor gewasbescherming en -veredeling die hier plaatsvindt is groot. De Chinese ambassadeur krijgt een toelichting over de organisatie van Seed Valley en het innovatieve en technologische karakter van de organisatie.

Het bezoek van de onlangs aangetreden ambassadeur is een vervolg op eerdere bezoeken van Chinese delegaties aan Noord-Holland. De provincie voert al jaren een actief beleid om de handelsbetrekkingen met China te stimuleren, met name voor de wederzijdse Midden- en Kleinbedrijven. Door te investeren in de contacten, kan de provincie bijdragen aan het versterken van de handelsrelatie tussen beide landen. De provincie heeft in daarom sinds 1995 een samenwerkingsverband met de provincie Shandong. Naar verwachting zal er in dit kader dit jaar ook nog een zakelijke delegatie uit Shandong de provincie Noord-Holland bezoeken. (Bron: prov. nh)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl