Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 13 Juni 2008 Zomerse inloopmiddag startnotitie voor de duinenkust van de Kop van Noord-Holland

Zaterdag 7 juni was een mooie stranddag. Een aantal geinteresseerden kon de verleiding weerstaan en bezocht de inloopmiddag over de startnotitie voor de duinenkust van de Kop van Noord-Holland. Strandpaviljoen Paal 6 in Julianadorp was speciaal hiervoor omgetoverd tot een informatiemarkt over de toekomstplannen voor dit gedeelte van de kust.

Rinske Kruisinga (gedeputeerde provincie Noord-Holland) en Ben Hakvoort (dagelijks bestuur Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier) gaven samen met projectmedewerkers van beide organisaties tekst en uitleg over de toekomstplannen. Het komend jaar worden drie varianten verder onderzocht. Elke variant biedt daarbij ook ruimte voor ontwikkeling van natuur en recreatie. De bezoekers reageerden positief op de plannen. Er was waardering voor de lange termijn visie in de plannen en tevredenheid over het aantal extra ideeen om dit gedeelte van de kust verder te ontwikkelen.

De varianten zijn tot stand gekomen in samenwerking met de provincie Noord-Holland en Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, Rijkswaterstaat en de gemeenten Zijpe en Den Helder. Ook ondernemers, bewoners en natuurorganisaties uit de regio hebben hieraan meegewerkt.

De startnotitie voor de kustversterking van de Kop van Noord-Holland ligt tot en met 11 juli 2008 ter inzage. Op kustopkracht.nl kunt u de startnotitie bekijken. Ook de samenvatting kunt u daar vinden.

Indienen van schriftelijke zienswijzen kunt u bij:

Gedeputeerde Staten van Noord-Holland,
Directie Beleid/sector S&B
Mevrouw J. Hoogendijk
Postbus 3007
2001 DA HAARLEM

(Bron: Kust op Kracht)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl