Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 13 Juni 2008 Brandweer Den Helder de wijken weer in om bereikbaarheid te controleren

Onder het motto ‘Geef de brandweer de ruimte!’ gaat de brandweer de wijken weer in om deze op bereikbaarheid te controleren. Zaterdag 14 juni bekijkt de brandweer of de zaterdagmarkt in de Beatrixstraat goed toegankelijk is. Maandagavond 16 juni kan de Van Galenbuurt een bezoek verwachten en ook rijden brandweerwagens die avond een rondje door Tuindorp. Krijgen eventuele overtreders in Tuindorp nog een waarschuwende gele kaart; die in de Van Galenbuurt kunnen een echte bekeuring onder de ruitenwissers aantreffen!

In het verleden is helaas gebleken dat de hulpverleningsdiensten in geval van nood ’s avonds niet goed de woningen in bepaalde buurten konden bereiken. Onder andere omdat auto’s de weg gedeeltelijk blokkeerden. In de Van Galenbuurt, waaronder de Emmastraat en de Wilhelminastraat, was het bij een eerdere controle slecht gesteld met de toegankelijkheid. Auto’s die toen in de weg stonden, kregen van de brandweer een gele kaart onder de ruitenwissers die de eigenaren erop attendeerde waarom het zo belangrijk is om vrij baan te houden. Maandag controleert de brandweer of het er nu beter voorstaat met de toegankelijkheid. Zoniet, dan volgt een bon voor de verkeerd geparkeerde auto’s.

Vrijdag 20 juni is Julianadorp aan de buurt. Dan wordt gekeken of de grote brandweerwagens goed door Kruiszwin kunnen rijden. Overtreders krijgen, net als in Tuindorp, dit keer ‘slechts’ een gele kaart.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl