Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 18 Januari 2008 Start MBO groen niveau 1 en 2 op Clusius College Schagen

Het Clusius College Schagen gestart met het MBO groen in Schagen. Het officiële startsein zal gegeven worden op vrijdag 25 januari 2008.

De reden om een groen MBO in Schagen te starten is dat uit gegevens is gebleken dat er zeer weinig leerlingen uit de regio Kop van Noord Holland doorstromen naar de huidige groene MBO's. Een van de oorzaken is dat de afstand tussen de woonplaats andere groene MBO's groot is, en steeds moeilijker bereikbaar is per openbaarvervoer van uit de Kop van Noord Holland. Tevens blijken de kosten van het openbaar vervoer ook zeer nadelig te zijn omdat 16-en 17 jarigen niet in aanmerking komen voor gratis openbaarvervoer van en naar de opleiding.

De opleiding richt zich met name op leerlingen uit de regio Kop van Noord Holland, en is gestart met de richtingen Plantenteelt, Sierteelt, Groene ruimte en Tuinpark & Landschap waarbij leerlingen 3 of4 dagen werken/stage lopen en 1 of2 dagen onderwijs volgen op het Clusius College in Schagen. Het doel van de opleiding is het daadwerkelijk opleiden naar een baan in een van de bovengenoemde sectoren op niveau 1 en 2.

De MBO opleiding blijkt zeer succesvol te zijn en biedt volop arbeidsperspectieven binnen de regio. Tijdens de open dagen op 25 en 26 januari geven de MBO studenten demonstraties heftruck rijden, trekker rijden en het werken met de minikraan. Voor meer informatie over de opleiding kan men kijken op de website www.clusius.nl.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl