Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 30 Mei 2007 Provinciale Staten welkom in regio

Met een rode roos voor elk statenlid verwelkomde vereniging NoordWest8 op 29 mei 2007 de Provinciale Staten op hun eerste vergadering in de noordwestelijke regio.

Dinsdagmorgen 29 mei 2007 vergaderden Provinciale Staten in het Golden Tulip Hotel in Heiloo. Dat is ongebruikelijk. Normaal vergaderen PS in het provinciehuis in Haarlem. Het provinciehuis (paviljoen Welgelegen aan de Dreef) wordt echter ingrijpend verbouwd. Vandaar dat de provincie naar het midden van Noord-Holland is getrokken en tijdelijk vergadert in Heiloo. De komende anderhalf jaar zal PS op deze locatie vergaderen. NoordWest8 verwelkomde PS in de regio met een informatiemap en een rode roos voor elk Statenlid.

De informatiemap van NoordWest8 bevat ondermeer een DVD met interviews, waarin onder anderen de burgemeesters van Den Helder, Hoorn en Alkmaar iets vertellen over hun stad. Zij vragen daarbij aan de provincie om steun voor bepaalde verbeterpunten. De map bevat tevens een vooraankondiging van een werkconferentie die op 27 juni wordt gehouden in het DSB stadion in Alkmaar. In deze conferentie staat centraal: "De regio in het perspectief van nieuwe ontwikkelingen." Meer informatie hierover volgt zeer binnenkort. (Bron: NW8)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl