Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 24 Februari 2005 Raad Zijpe op werkbezoek in St. Maartensbrug

Een van de doelstellingen van de Wet Dualisering gemeentebesturen is dat de gemeenteraden meer tijd krijgen of vrijmaken voor hun taak als volksver-tegenwoordiger. De gemeenteraad van Zijpe heeft het voornemen uitgesproken om regelmatig een werkbezoek te gaan afleggen in een van de dorpen in de gemeente.

Op zaterdag 19 maart 2005 zal de gemeenteraad een werkbezoek brengen aan St. Maartensbrug/ St. Maartensvlotbrug. Dit werkbezoek zal een iets andere opzet hebben dan de al gehouden werkbezoeken. Gekozen is deze keer voor een zogenaamd inloopspreekuur. De gemeenteraad zal van 10.00 uur tot 12.00 uur in dorpshuis "De Uitkijk" aanwezig zijn om problemen van inwoners aan te horen en zo mogelijk vragen te beantwoorden. Ter ondersteuning zal ook het college van Burgemeester en wethouders aanwezig zijn.

Inwoners die vragen hebben aan de leden van de gemeenteraad kunnen deze ook schriftelijk, telefonisch (0224-574102) of per email (griffier@zijpe.nl) indienen bij de raadsgriffier, de heer J.F. de Bakker. Dit geeft het gemeentebestuur de gelegenheid om een antwoord voor te bereiden.

In deze raadsperiode zijn al een zestal werkbezoeken aan de dorpen afgelegd.

Op 23 november 2002 is als eerste een werkbezoek gebracht aan Oudesluis. Door de Vereniging Algemeen Dorpsbelang Oudesluis was hiervoor een programma gemaakt. Het werkbezoek begon in de Multifunctionele ruimte "De Bijenkorf" met een introductie van de Vereniging Algemeen Dorpsbelang Oudesluis. gesproken is over mogelijke woningbouw in Oudesluis, de kantine van de tennisvereniging, het zwembad en het dorpshart. Hierna zijn de verschillende objecten in het dorp bekeken.Vervolgens is op 15 maart 2003 een werkbezoek gebracht aan Petten.

Door de Dorpsraad Petten is hiervoor een programma gemaakt. Het bezoek begon met een ontvangst in de Multifunctionele ruimte aan de Sportlaan. De leden van de gemeenteraad hebben hierna per fiets een rondrit door het dorp gemaakt. Tijdens de rondrit werd door de heren Klant en Mantel een toelichting gegeven op de projecten en aandachtspunten in het dorp. Gesproken is over de Openbare verlichting, de Historische grafstenen, de bouwlocaties Circusterrein en de oude gymzaal, de sanering van het terrein van Kuiper en Leeuwenkamp, de renovatie van de kerk, de energievoorziening voor evenementen op Plein 1945 en de noodlokalen voor de naschoolse opvang. Het werkbezoek eindigde ook weer in de Multifunctionele ruimte.

Op 6 september 2003 is een werkbezoek gebracht aan Burgerbrug. In overleg met de dorpsraad Burgerbrug is een agenda opgesteld. In "De Windroos" is informatie uitgewisseld over diverse zaken die in Burgerbrug leven, zoals het jeugdhonk, de Kunstroute, verlichting fietspad Burgerweg - Buurtje, de gevaarlijke situatie Burgerweg Westfriese dijk, fietspad Burgerweg - Westfriese dijk, de peuterspeelzaal, een Multifunctionele ruimte, de beantwoording van brieven en de activiteiten die de carnavalsvereniging het jaar rond organiseert. Vervolgens heeft de gemeenteraad een rondrit door het dorp gemaakt in een voertuig van de Carnavalsvereniging. Na de rondrit is nog een gesprek gevoerd met verschillende vertegenwoordigers uit de dorpsgemeenschap.

Voor het werkbezoek aan 't Zand op 31 januari 2004 was door de Dorpsraad en de Zakenclub 't Zand een agenda opgesteld. Het werkbezoek begon in de kantine van de voetbalvereniging. Door het bestuur van de Stichting De Multitreffer is een toelichting gegeven op het strategisch beleidsplan en door de voorzitter van de voetbalvereniging is gesproken over de locatie van de "brede school". Hierna is nog een bezoek gebracht aan "De Multitreffer".

Vervolgens is het werkbezoek voortgezet in "De Zandstee". Hier is door de Dorpsraad en de Zakenclub een uiteenzetting gegeven over de Toekomstvisie voor 't Zand die zij hebben laten ontwikkelen. Hierna heeft de heer Bouman gesproken over "De Zandstee".

Door de Dorpsraad Callantsoog/Groote Keeten is het programma gemaakt voor het werkbezoek van 27 maart 2004 aan Callantsoog.

Tijdens de bijeenkomst in dorpshuis "De Kolfweid" is door vertegenwoordigers van diverse organisaties het woord gevoerd. Hierbij zijn ondermeer de volgende onderwerpen aan de orde gekomen: wegvallen van de tweede politieauto; permanente bewoning van recreatiewoningen; kwaliteitsslag in toerisme; verkoop van huurwoningen; (betaald) parkeren; nieuwe brandweergarage; uitbreiding begraafplaats; beantwoording van brieven; toekomstvisie Callantsoog en Groote Keeten; Boskerpark en de kustverdediging. Na afloop is de gemeenteraad nog wezen kijken naar de mogelijkheden om de begraafplaats uit te breiden.

Het laatste werkbezoek is op 2 oktober 2004 aan Schagerbrug gebracht. Hier bestond het programma uit een tweetal onderdelen, te weten:

(Bron: Gemeente Zijpe)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl