Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 09 Juli 2003 Kerncijferboekje Landbouw 2003 is uit

De schaalvergroting in de landbouw van de provincie Noord-Holland zet onverminderd door. De gemiddelde bedrijfsgrootte in hectares is in 2002 met 19 procent toegenomen ten opzichte van 1990. Daarmee volgt Noord-Holland de ontwikkeling van Nederland. Dit blijkt uit het landbouwkerncijferboekje 2003 van de provincie Noord-Holland. Het eerste exemplaar wordt op 7 juli 2003 door gedeputeerde Hans Schipper overhandigd aan de voorzitter van de WLTO Jan Heykoop, op een bijeenkomst van de Biologische Keten West in Zwaagdijk.

De totale oppervlakte landbouwgrond is gedaald van 139.852 hectare in 1990 naar 136.657 vorig jaar. De stijging van de gemiddelde bedrijfsgrootte is vooral een gevolg van de sterke daling van het aantal bedrijven. In 1990 waren dat er nog 7.066 tegenover 5.820 vorig jaar.

In de regio West-Friesland is de schaalvergroting het sterkst. De gemiddelde bedrijfsgrootte stijgt daar van 15 hectare in 1990 naar 19 hectare in 2002. Dat is een stijging van 28 procent. Alleen in de Gooi en Vechtstreek is de oppervlaktestijging per bedrijf met 1 procent nagenoeg gelijk gebleven ten opzichte van 1990.

Het landbouwkerncijferboekje van de provincie Noord-Holland geeft een cijfermatig beeld van de landbouwsector in Noord-Holland. Structuur en ontwikkeling staan centraal. Verder wordt aandacht besteed aan biologische landbouw, tuinbouw, milieu en het effect van de landbouw op de Noord-Hollandse economie.

Het provinciale landbouwboekje 2003 is integraal opgenomen op de Internet-site van de Provincie (bron: prov. nh)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl