Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 25 Juni 2003 Provincie betaalt 1,2 miljoen euro mee aan sociale projecten

Gedeputeerde Staten (GS) investeren dit jaar ruim 1,2 miljoen euro in sociale projecten, gericht op versterking en vernieuwing van de sociale infrastructuur in Noord-Holland. GS hebben daarbij veel aandacht voor diversiteit in de Noord-Hollandse samenleving via projecten van/voor jongeren, ouderen, homo's, migranten, vluchtelingen en minderjarige asielzoekers.

Maatschappelijke instellingen en gemeenten tonen grote belangstelling voor het sociale budget van de provincie. Zij hebben in totaal 64 projectvoorstellen ingediend waarvan na toetsing 23 gehonoreerd zijn. De provincie heeft vooral getoetst op aansluiting/samenhang tussen verschillende terreinen van het sociale beleid, met name op het gebied van diversiteit, arbeidsactivering, gezondheid en sport, analfabetisme, ruimtelijke ordening en multifunctionele accomodaties. Verder is gekeken of de ingediende projecten vernieuwend, haalbaar, meetbaar en efficiŽnt zijn.

De provincie Noord-Holland steunt niet alleen vernieuwende projecten (financieel), maar investeert ook in het onderhoud van de sociale infrastructuur. Dit gebeurt vooral door financiering van provinciale instituten voor maatschappelijke ontwikkeling. Deze organisaties ondersteunen gemeenten en welzijnswerk in de uitvoering van hun initiatieven.

De provincie gaat de aanvraagprocedure voor 2004 veranderen. Voortaan kan slechts ťťn keer per jaar financiŽle steun voor projectvoorstellen worden ingediend. De aanvragen voor 2004 moeten uiterlijk 1 november 2003 binnen zijn.

Voorbeelden gehonoreerde projecten in de regio Kop van Noord-Holland

De indieners zijn cursief vermeld.

Kop van Noord-Holland: Jongeren in de Kop. Primo.

Jongeren trekken gedwongen uit hun geboortedorp weg. Jongeren willen graag in hun geboortedorp blijven wonen maar onvoldoende betaalbare huisvesting dwingt hen te vertrekken. Dit probleem moet op de plaatselijke en regionale agenda komen. Toegekend bedrag: Ä100.000,-

Jongerenwerker Noorderhaven. 's Heerenloo:

Noorderhaven is een instelling voor mensen met een verstandelijke beperking. Jonge cliŽnten leggen contacten met jongeren uit omliggende wijken. Noorderhaven wil voor de begeleiding samen met de gemeente Den Helder een jongerenwerker aanstellen. Deze jongerenwerker moet zich gaan richten op de invulling van de vrije tijd van deze groep.

Toegekend bedrag: Ä30.111,-

Meer informatie op de website van de Provincie Noord-Holland

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl