Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 11 Juni 2003 Tijdelijke vervanging wethouder Eelman (Texel)

Wethouder mevrouw N.D.K. (Nel) Eelman-van 't Veer zal voor een periode van drie maanden worden vervangen. Haar portefeuille zal van 15 juni tot 15 september 2003 worden waargenomen door de heer D.F.G. (Daan) Schilling. Het Texelse college van B&W zal dit de gemeenteraad adviseren, zo heeft het college heden besloten. Het voorstel komt in de raadsvergadering van donderdag 12 juni aan de orde.

Mevrouw Eelman (CDA) is sinds april 2002 wethouder van o.a. Ruimtelijke Ordening. Afgelopen maand heeft zij een zware operatie aan haar knie ondergaan. De revalidatie hiervan neemt veel tijd in beslag en verhindert dat zij haar functie als wethouder kan uitvoeren. Door de vervanging krijgt mevrouw Eelman de gelegenheid voor een volledig herstel.

De heer Schilling (Texels Belang) was in totaal 16 jaar wethouder van de gemeente Texel, voordat hij na de gemeenteraadsverkiezingen van 2002 afscheid nam. De heer Schilling heeft veel ervaring op het gebied van ruimtelijke ordening. Verwacht wordt dat hij daarom weinig inwerktijd nodig zal hebben.

Om formeel juist te handelen, heeft mevrouw Eelman op eigen verzoek ontslag gevraagd. Vervolgens kan de heer Schilling worden benoemd en beŽdigd. In de raadsvergadering van 9 september a.s. zal de omgekeerde weg worden bewandeld. Dan krijgt de heer Schilling ontslag en wordt mevrouw Eelman weer tot wethouder benoemd. Het collegebesluit voor vervanging is genomen met instemming van beiden. Ook de fractievoorzitters hebben er al mee ingestemd. (Bron: Gemeente Texel)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl