Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 28 november 2000 Antillianen werven Antillianen

DEN HELDER - De werving van Antilliaanse kansarme jongeren voor werkervarings- en opleidingsprojecten in 2001 gaat plaatsvinden m.b.v. Antillianen. Deze ‘stewards’ worden ingezet om binnen hun eigen bevolkingsgroep mensen te motiveren zich voor dit soort projecten aan te melden.

Zo kunnen vanaf januari 2001 veertig kansarme jongeren bij toerbeurt de 15 zwaar gesubsidieerde werkervarings-plaatsen innemen op de Oude Rijkswerf Willemsoord. Zij werken daar mee aan de restauratie en doen zo kennis, vaardigheden en discipline op. Om de ‘motivatie’ te vergroten wordt van diegene die deelname weigert, de uitkering gekort.

Het geheel staat onder leiding van de stichting Herstelling, die tot dusver vooral binnen de fortengordel van Amsterdam actief was. Als de zaak op de rails is gezet, wordt bij het vervolg Helderse organisaties als Triton en ROC betrokken.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl