Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 2 November 2000 Haven Afvalbeheer Plan Den Helder

De aanleiding

Al sinds de eerste zeilschepen over de wereldzeeŽn varen, verdwijnt er afval in de oceanen. 

Was het vroeger voornamelijk organisch afval, door de huidige technologie wordt er nu ook afval geproduceerd dat moeilijker afbreekbaar is. Aangezien tot op heden de regels en voorzieningen voor de afgifte van afval per haven niet precies beschreven zijn en de milieu-eisen steeds strenger worden, werd het hoog tijd voor een verdrag dat voldoet aan de huidige normen. De Europese Unie komt daarom met een nieuwe Europese Richtlijn.  

Eťn van de verplichtingen die deze richtlijn omvat is dat elke Europese lidstaat voor al zijn zeehavens een Haven Afvalbeheer Plan (H.A.P.) opstelt. 

Dit plan bevat heldere procedures met als doel de inzameling van scheepsafvalstoffen te optimaliseren, zodat er uiteindelijk een betere service aan de 'klanten' van de haven geleverd kan worden. 

Betrokken partijen 

Zoals bij elk nieuw project moet iemand de primeur hebben. In dit geval heeft de haven van Den Helder deze primeur. Het gaat hier om een proefproject, welke bestaat uit een Haven Afvalbeheer Plan en een bevindingenrapport. Dit rapport kan leiden tot aanbevelingen voor andere zeehavens in Nederland en Europa. 

Uitvoering 

De uitvoering voor Den Helder geschied door:

EnSaCo (Environmental & Safety Consultancy)
Het Nieuwe Diep 34DD
1781 AD Den Helder
Postbus 348,
1780 AH Den Helder
Tel : 0223-525025 [NIEUW]
Fax : 0223-618173
E-mail : Ensaco@wxs.nl 

EnSaCo is een jong en energiek adviesbureau op het gebied van milieu- en veiligheid.  

De nadruk ligt met name op het aquatische milieu. De medewerkers zijn sinds 1989 actief en hebben zich o.a. gespecialiseerd op het gebied van het aquatisch milieu (zee en binnenwateren).  

Specifieke doelgroepen zijn de olie- en gasindustrie, de scheepvaart, de overheden en overige instellingen die binnen dit vakgebied werkzaam zijn. 

The Networked City:
Het project ondersteunt het verkennen, ontwikkelen en invoeren van zakelijke internet toepassingen. Via kennisoverdracht en kenniscirculatie, actieve en praktische ondersteuning bij de ontwikkeling en invoering van internet toepassingen laat The Networked City ondernemingen vertrouwd raken met de mogelijkheden van internet. Op een website kan men een on-line winkel of verhuurbedrijf beginnen, waarbij klanten direct via internet kopen en huren. Bedrijven, actief in informatievoorziening en advisering kunnen via een website aan betalende klanten gerichte informatie en advies geven, gebruikmakend van database technieken. Ketens van bedrijven kunnen hun aanbod en kennis via het web clusteren en bundelen naar de markt en aldus profileren als een samenhangende 'virtuele' onderneming.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl