Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen: 31 Augustus 2000 Korthals krijgt steun hij strijd tegen normvervaging

DEN HAAG - Minister Korthals van justitie mag van de Tweede Kamer doorgaan met zijn plannen om normvervaging onder burgers al in een vroeg stadium aan te pakken. Het gaat daarbij om kleine overtredingen, zoals hondenpoep en vuilnis op straat, spijbelen en snelheidsovertredingen.

Het duurt zeker nog drie jaar voordat de zogenoemde bestuurlijke boete wordt ingevoerd.

Het zijn overtredingen waar de politie vaak geen tijd voor heeft, maar die de basis leggen voor de verloedering van de maatschappij, vindt Korthals.

Hij wil dat de lagere overheden de handhaving van deze regels hoger op de agenda zetten.

Het is niet de bedoeling dat gemeenten het geld houden dat ze binnenkrijgen als ze extra boetes gaan heffen op lichte overtredingen. Korthals zei gisteren dat hij problemen met zijn begroting krijgt als de gemeenten dat incasseren.

Een stuurgroep, bestaande uit burgemeesters en vertegenwoordigers van openbaar ministerie, politie en waterschappen, zal de komende vijf jaar een plan maken om de wetgeving meer op de praktijk toe te snijden. Daarvoor wordt een aantal projecten opgezet waarin toezichthoudende instanties gaan samenwerken. Een voorbeeld is het project tegen spijbelen in Breda.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl