Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 31 Augustus 2000 Saoedi-ArabiŽ roept op tot grotere olieproductie

AMSTERDAM (De FinanciŽle Nieuwsdienst) - Saoedi-ArabiŽ heeft gisteren extra pressie op de andere Opec-landen uitgeoefend om het hoge prijspeil van ruwe olie te drukken door productievergroting. De Saoedische Olieraad met voorzitter koning Fahd liet na een vergadering weten dat een 'passende' productievergroting nodig is om de oliemarkt weer in balans te brengen.

Zijn minister van Olie Ali al-Naimi moet overleggen met de andere lidstaten van de olie-exporterende landen. Daarbij moet ook een herziening aan de orde komen van het mechanisme voor prijsstabilisatie van het oliekartel. Het huidige mechanisme moet de prijs binnen een marge van $ 22 tot $ 28 per vat (van 159 liter) houden.

Gisteren steeg het prijsgemiddelde van zeven soorten Opec-olie naar $33,40, het hoogste peil van dit jaar. Het was de twaalfde werkdag op rij boven $ 28.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl