Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 29 Augustus 2000 Winkels vrezen chaos door euro

AMSTERDAM - Europa's grootste detailhandelconcerns vrezen dat de introductie van de euro begin 2002 op een chaos zal uitlopen, als munten en vooral biljetten niet eerder in omloop worden gebracht. Ze hebben daarvoor gewaarschuwd in een brief aan de Europese ministers van financiŽn.

De detailhandelconcerns waaronder Ahold, verwachten dat het contante geldverkeer enkele uren vastloopt als de ministers vasthouden aan hun plannen wel munten, maar geen eurobiljetten van tevoren te verspreiden. Ze denken dat winkels in het ergste geval moeten sluiten.

De Europese Centrale Bank besloot eerder deze maand dat bedrijven een aantal dagen eerder dan 1 januari 2002 kunnen beschikken over de nieuwe betaalmiddelen. Zij moeten beloven het geld niet vroegtijdig te laten circuleren. Nederlandse consumenten krijgen alleen de 'Zalm-kit', waarin alle euromunten zijn opgenomen.(FD)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl