Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 25 Augustus 2000 Offshore rekent op grotere 'boordrift' van oliebedrijven

DEN HELDER - Wonderen verwacht de Helderse offshoresector er niet van. Maar de maatregelen van minister A. Jorritsma van Economische Zaken zullen allicht tot extra werk voor de bedrijfstak leiden, zo is de verwachting. Jorritsma heeft het zoeken naar olie en gas met verschillende ingrepen voordeliger gemaakt. ,,Daardoor komt het kantelpunt waarop oliemaatschappijen besluiten te investeren, eerder te liggen en dat is uiteraard ook gunstig voorons", zegt R. Tompot.

Hij is directeur van de Helderse bedrijven Supplylink en Peterson en hoopt dat die een graantje mee zullen pikken van de maatregelen van Jorritsma. Dat is volgens Tompot ook hard nodig omdat de offshoresector niet bepaald vette tijden doormaakt. ,,Vorig jaar was het dramatisch slecht. Dit jaar is het iets minder slecht, maar nog steeds niet wild. Wat dat betreft zijn we blij met elke vorm van hulp die meer investeringen uitlokt", zegt de directeur.

Meer investeringen door de oliemaatschappijen. Dat is wat de minister wil bereiken met haar pakket aan maatregelen, dat onder druk van de Tweede Kamer wordt doorgevoerd. Jorritsma denkt dat het voor de oliemaatschappijen interessanter wordt om nieuwe olie- of gasvelden op te sporen nu de Nederlandse Staat de helft van de kosten hiervan betaalt.

Ongedekt

Voorheen kwamen deze opsporingswerkzaamheden geheel voor rekening van de bedrijven. ,,Het risico dat oliemaatschappijen liepen bij het zoeken naar olie en gas was ongedekt. Dat maakte het opsporen van nieuwe velden natuurlijk redelijk onaantrekkelijk", zegt J. Mathey, secretaris-generaal van de brancheorganisatie'.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl