Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 23 Augustus 2000 Consument houdt groot vertrouwen in economie

AMSTERDAM - Het vertrouwen van de Nederlander in de economie is deze maand onverminderd hoog. Het zogeheten consumentenvertrouwen handhaafde zich in augustus op vrijwel hetzelfde niveau als de maand daarvoor, zo blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De index die dit vertrouwen meet staat momenteel op 26, wat betekent dat de optimisten een meerderheid van 26% hebben ten opzichte van diegenen die denken dat het nu wat minder gaat.

In juli hadden de optimisten een meerderheid van 25%. Al het hele jaar is de Nederlander positief over de economie. De index van het consumentenvertrouwen, waarin zowel het oordeel over het algemeen economisch klimaat als de koopbereidheid van de ondervraagden wordt meegewogen, is dit jaar nog niet onder de 24 geweest. Vorig jaar augustus stond de index nog op 16.

Als seizoensinvloeden worden meegenomen, ligt het vertrouwen van de consument in juli en augustus wel iets lager dan in de eerste helft van 2000. 's Winters is de consument doorgaans wat pessimistischer; 's zomers optimistischer, aldus het CBS.

Het economische hoogtij zorgt ook voor meer uitgaven. Vooral grote aankopen, zoals computers en televisies, worden veel gedaan.(FD)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl