Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 23 Augustus 2000 Verkoop van staatsbelang in KPN op losse schroeven

DEN HAAG - De verkoop van het staatsbelang in KPN staat op losse schroeven. KPN streeft ernaar eind van dit jaar nieuwe aandelen uit te geven om m zijn sterke kapitaalbehoefte te voorzien. Tegelijkertijd wilde Staat een deel van zijn belang van 43% afstoten. Het overheidsaanbod beperkt de ruimte voor KPN om geld op te halen. De emissie van KPN valt bovendien samen met een grootschalig beroep op de kapitaalmarkt door buitenlandse branchegenoten.

De ministeries van Verkeer & Waterstaat en FinanciŽn hebben aangegeven een deel van het staatsbelang in KPN te willen verkopen, maar volgens een woordvoerder van FinanciŽn heeft de Staat budgettair niet zo veel haast. 'De omvang van ons deel staat ter discussie. Wij zullen niet als dogma vasthouden aan verkoop van ons belang. Wij kijken voortdurend naar een goed moment' Als FinanciŽn de koers te laag vindt, kan het ministerie besluiten helemaal geen aandelen af te stoten, beaamt de zegsman.

De sterke kapitaalbehoefte van KPN is vooral het gevolg van de miljardenuitgaven die nodig zijn om in Duitsland met de nieuwe generatie mobiele telefonie actief te zijn. De recent verworven Duitse licentie legt zoveel druk op KPN's financiŽle armslag dat de ambities in de rest van Europa sterk getemperd worden. Duitsland, BelgiŽ en Nederland worden speerpunt van KPN. Het concern bezint zich nog op toetreding tot de Franse markt 'en ItaliŽ is wat dat betreft helemaal ver weg', aldus financiŽle man Maarten Henderson van KPN Mobile gisteren in een toelichting op de Duitse veiling.

De uitleg over de terugtrekkende partner Hutchison in Duitsland en de vooruitzichten van KPN Mobile konden de markt dinsdag niet overtuigen. Het aandeel KPN zakte met ruim 3% naar Ä 30,20, mede door de zakenbank Morgan Stanley Dean Witter die het koersdoel voor KPN gisteren fors verlaagde.(FD)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl