Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 09 augustus 2000 Ondernemers met financiŽle steun overheden op internet

DEN HELDER - Het midden- en kleinbedrijf in de Noordkop maakt nog nauwelijks gebruik van internet om zichzelf te promoten. De stuurgroep Kop en Munt stelt ruim 3,5 ton beschikbaar om aan deze situatie een einde te maken. Volgens de stuurgroep is internet een belangrijk medium voor de economische ontwikkeling van deze regio. Internet, het communiceren via het wereldwijde computernetwerk, wordt volgens de stuurgroep in de Kop van Noord-Holland steeds belangrijker voor zakelijke communicatie. Landelijk heeft al meer dan 35 procent van de bedrijven een internetaansluiting. De ondernemers gebruiken het net vooral voor elektronische post, en daarnaast ook om zichzelf en hun producten in binnen- en buitenland te promoten.

Homepage Uit een onderzoek blijkt echter dat slechts weinig bedrijven in het midden- en kleinbedrijf in deze regio al gebruik maken van dit nieuwe medium. ,,Grote bedrijven als het ECN in Petten hebben een eigen homepage waarop ze informatie via het net verspreiden", weet T. de Wit van het Gewest Kop van Noord≠ Holland. ,,Maar uit ons onderzoek blijkt dat het gros van de bedrijven in de Noordkop zich nog niet presenteert via internet. Om dit te stimuleren stelt de stuurgroep nu É 358.000 beschikbaar." Dit geld van de stuurgroep - afkomstig van het gewestelijk samenwerkingsverband van gemeenten, de provincie Noord-Holland en de Europese Gemeenschap zal de komende jaren gebruikt worden dm agrarische en toeristische bedrijven op het internet te krijgen.

Bewust worden Sinds 1999 loopt al een soort≠gelijk project om het internetgebruik bij de maritieme en offshore-industrie in de Noordkop te stimuleren. De stuurgroep ziet ook agrarische en toeristi≠sche ondernemingen als 'stuwende sectoren' van de economie in deze regio. ,,Het gaat hierbij puur om het midden- en kleinbedrijf", aldus De Wit: ,,Deze bedrijven moeten bewust worden gemaakt van het belang van internet." Verwacht wordt dat internet nieuwe kansen biedt en de concurrentiepositie van de bedrijven versterkt. Al moeten de bedrijven het medium dan wel op de juiste wijze gebruiken, stelt De Wit. Informatie op internet wordt namelijk door bedrijven en overheden maar al te vaak mondjesmaat vernieuwd en is dus vaak compleet verouderd. ,,Dat is het huidige probleem van internet." Overwogen wordt een deel van het geld te gebruiken om ťťn gespecialiseerd bedrijf in te schakelen dat de bedrijven kan begeleiden bij hun stap op het internet.

Bollensector Ook voor andere economi≠sche pijlers van de Noordkop legt de stuurgroep Kop en Munt gelden opzij. Voor het onlangs opgerichte Bureau Ondersteuning Bloembollensector (BOB) wordt É 260.000 gereserveerd om de regionale bollensector te promoten. Ook ligt vijftig mille apart om structureel afnemers te vinden voor biologisch geteelde bollen uit de Noordkop. Om een businessplan te maken voor het service- en logistiek centrum van Hollands Bloementuin in Anna Paulowna wordt nog eens dertig mille uitgetrokken. Voor de oprichting van het Maritiem Technologie Centrum in Den Helder, dat startende en doorstartende bedrijven op het gebied van maritieme en aanverwante technologie moet huisvesten, wordt nog eens een ton gereserveerd. Het geld zal worden gebruikt Om te onderzoeken hoe deze markt in elkaar steekt en hoe groot het centrum moet worden. Het centrum zal op termijn ook service moeten gaan verlenen richting het midden- en kleinbedrijf voor wat betreft technologie en innovatie.(NHD)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl