Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 03 augustus 2000 Parkeergarages Alkmaar vanaf 2001 continu open

ALKMAAR - De vier Parkeergarages in Alkmaar gaan vanaf januari dag en nacht open. Dat betekent dat er ook continu bewaking nodig is. Daarvoor moet het aantal parkeertoezichthouders' verdubbeld worden naar vier. Het nachttarief (drie gulden) zal daarmee waarschijnlijk verdwijnen. Momenteel zijn alleen de garages aan de Dijk (Karperton) en op het Kanaleneiland (politiebureau) 's nachts toegankelijk voor vergunninghouders. De garages bij de Vest en onder de Singel hebben geen abonnementen en zijn 's nachts stevig afgesloten. Bij een eventuele nachtelijke openstelling kunnen ook daar abonnementhouders vermoedelijk terecht.

De slecht verlichte Karpertongarage in Alkmaar, waar ook de bewakingscentrale voor andere garages is ondergebracht, is 's nachts een walhalla voor drugsgebruikers. Na sluitingstijd weten ze de garage vrij makkelijk binnen te' dringen met behulp van gestolen) dagkaartjes of abonnementen, of ze lopen achter een late abonnementhouder aan als die de schuifdeuren activeert. ,,Ze slikken, spuiten en gebruiken de lift als openbaar toilet. En als ze dan dolgeslikt zijn gaan ze vernielingen aanrichten," zegt parkeerbeheerder N. Timmer. ,,Wij kunnen, als we de garage 's ochtends openen, eerst de pillenstrips en de spuiten bij elkaar vegen. De lift wordt door de week schoongemaakt door een speciaal bedrijf, maar als we zaterdagochtend dienst hebben, moeten we zelf met Glorix aan de gang."

Bij de politie zijn de afgelopen vier maanden acht aangiften binnengekomen van diefstallen uit auto's in de Karpertongarage. ,,De werkwijze is steeds hetzelfde: ruitje inslaan en dan de radio, geld en parkeerpasjes meepikken," aldus de politievoorlichter. Beheerder Timmer gaat er van uit dat de overlast verleden tijd is als de garage volgend jaar dag en nacht geopend is en beter verlicht.' ,,Als de politiek daar tenminste mee akkoord gaat."(NHD)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl