Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 02 augustus 2000 Informatiecentrum over werk in haven

WIERINGEN - Op de haven van Den Oever heeft de gemeente Wieringen een informatiecentrum ingericht waar belangstellenden de ontwikkeling van de Oeverse haven kunnen volgen. Zowel de Noorderhaven als de Vissershaven worden opnieuw ingericht.

Met financiŽle bijdragen van de Europese Unie en de provincie Noord-Holland worden de havens aangepast aan de eisen van de moderne visserij en recreatie. Door herschikking van activiteiten, uitbreiding van de beschikbare capaciteit en de verbetering van de voorzieningen kunnen de havens meer en beter benut worden.

De eerste fase, de aanleg van een kade van driehonderd meter en een golfslagterugdringing, is Inmiddels gerealiseerd. Hiervoor was een bedrag van 3Ĺ miljoen gulden beschikbaar.

De tweede fase behelst een groter aantal werkzaamheden. Zo wordt een nieuwe laad- en lossteiger voor de kotters aangelegd, wordt een deel van de kade in de Vissershaven opgehoogd en wordt een nieuwe ontsluitingsweg aangelegd. Ook krijgt het gehele haventerrein toilet-, water- en stroomvoorzieningen en wordt de oude haveningang geschikt maken voor de mossel- en kokkelvloot. De totale investeringen van deze fase bedragen 12 miljoen gulden. Het uitbaggeren van de havenmond en het inrichten daarvan als parkeerhaven voor, met name, de mossel- en kokkelvloot, is met een investering van zes miljoen gulden het grootste onderdeel van het project.

Om alle inwoners van Wieringen op de hoogte te houden van de werkzaamheden, heeft de gemeente een informatiecentrum ingericht op de haven. Dit informatiecentrum bevindt zich op de dijk aan de noordzijde van, de Vissershaven en is geopend op woensdag, vrijdag en zondag van 14.00 tot 16.00uur.(NHD)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl