Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 26 juli 2000 Minder hypotheken, maar huizenprijzen stijgen nog

APELDOORN - Steeds minder mensen steken zich in de schulden om een huis te kopen. Het aantal hypotheken dat in het eerste halfjaar van 2000 bij het Kadaster werd ingeschreven, is met 22 procent afgenomen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. In de eerste zes maanden van dit jaar hebben 263.320 mensen een hypotheek afgesloten.

Vooral het aantal tweede hypotheken en oversluitingen nam af, meldt het Kadaster. Als de rente laag is, verzilveren mensen de overwaarde op hun huis door een nieuwe hypotheek af te sluiten, stelt een woordvoerster. ,,Met dat geld financiert de huizenbezitter bijvoorbeeld een verbouwing." Toch blijven de huizenprijzen stijgen. Uit de bij het Kadaster ingeschreven akten blijkt dat de gemiddelde prijs van particuliere woningen in het eerste halfjaar met 22 procent is gestegen. Vorig jaar kostte een huis gemiddeld É 285.453, in 2000 É 361.041.Wel werden in het eerste halfjaar van 2000 8 procent minder huizen verkocht dan in dezelfde periode van 1999.

Duurste provincie De duurste provincie voor eengezinswoningen is nog steeds Utrecht. Een gezin betaalde in het afgelopen halfjaar gemiddeld É 492.761 voor zijn Utrechtse optrekje. Zeeland was de goedkoopste provincie voor eengezinshuizen, met een gemiddelde prijs van É 249.042. Appartementen kostten in Noord-Holland het meest en in Friesland het minst. Een schuld voor een schip is kennelijk minder bedreigend. Het aantal nieuw afgesloten hypotheken op schepen is juist toegenomen met ruim 8 procent. In het eerste half jaar namen 1585 mensen een hypotheek op een boot.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl