Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 26 juli 2000 Fortis begint internetbank met Versatel

AMSTERDAM - Bankverzekeraar Fortis en telecomconcern Versatel kondigen deze week een gezamenlijk internetinitiatief voor financiŽle diensten in Nederland aan. De nieuwe dienst wordt verzorgd door Zon, de Internetprovider voor de consumentenmarkt van Versatel.

Dit bevestigen betrouwbare bronnen die betrokken zijn bij de transactie. Eind deze week worden de details van de samenwerking bekend. Fortis en Versatel willen alleen aangeven dat er gesprekken gevoerd worden. Saillant detail is dat Fortis via de eigen participatiemaatschappij Nesbic een belang van 25,9% heeft in Versatel.

De woordvoerder van de bankverzekeraar benadrukt dat nog met ímeerdere partijen' wordt onderhandeld over een financiŽle internet site. Bij internetdochter Zon wil algemeen directeur G. Post alleen kwijt dat de onderhandelingen met Fortis nog lopen. Het initiatief van Fortis en Zon komt kort op de bekendmaking vorige week dat ABN Amro een internetsite start met KPN. Het telecomconcern liet bij deze gelegenheid weten hierover met alle grote financiŽle partijen in Nederland te hebben gesproken.

Of Fortis tot de afvallers behoorde, is niet bekend. KPN wil niet aangeven of er gesproken is met Fortis. Soortgelijke initiatieven worden nog verwacht van de ING Groep en de Rabobank. lnternetprovider Zon is actief in Benelux en Duitsland, de markten waar de combinatie ABN Amro en KPN ook het zwaartepunt heeft liggen. Zon heeft sinds juni ruim 500.000 abonnees in Nederland. In Duitsland, waarde activiteit recent is opgezet, heeft Sonne 30.000 klanten. De nieuwe site van Fortis en Zon gaat een pakket financiŽle diensten aanbieden, zoais betaalrekeningen, effectenbemiddeling, hypotheken en reisverzekeringen. In Luxemburg is Fortis al een geruime tijd actief met de site e-banking.com. Via dit portal kunnen klanten van Fortis onder meer hun rekeningen raadplegen, nationale en internationale betalingen doen, aandelentransacties uitvoeren en hun betalingen met een creditcard in de gaten houden. In Nederland gaat Fortis naar verwachting werken on≠der de naam 'e-banking.nl'. Deze domeinnaam is al sinds 1998 in 'landen van het financiŽle concern.(FD)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl