Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 13 juli 2000 Sluiting riskante riooloverstorten IJsselmeergebied

DEN HAAG - Het IJsselmeergebied telt twaalf riooloverstorten, die gevaar opleveren voor de volksgezondheid. Twee daarvan liggen in Noord-Holland, namelijk bij Medemblik en Waterland. Beide overstorten moeten worden gesaneerd of gesloten.

Dat blijkt uit een landelijke inventarisatie van riooloverstorten, die lozen op rijkswateren. In opdracht van het ministerie van verkeer en waterstaat hebben alle directies van Rijkswaterstaat daarvoor al hun gegevens op een rij gezet. Deze inventarisatie vormt een aanvulling op de lijst van gevaarlijke riooloverstorten in de binnenwateren van Noord-Holland Noord, die beheerd worden door waterschap Uitwaterende sluizen.

De gevaarlijkste overstorten op rijkswateren in Noord-Holland bevinden zich in Medemblik en Waterland. Daarnaast zijn er nog diverse andere overstorten, die onder meer op het Amsterdam-Noordzeekanaal lozen. Elf' van deze overstorten bevinden zich op het grondgebied van de gemeente Zaan­stad. Deze overstorten vormen volgens Rijkswaterstaat echter geen gevaar voor de gezondheid van mensen of dieren.(NHD)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variƫrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl