Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 13 juli 2000 Akkoord over hoofdlijnen Randstadrail

DEN HAAG - Minister Netelenbos (Verkeer en Water­staat) en de regio's Rotterdam en Den Haag hebben woensdag een overeenkomst getekend over de aanleg van Randstadrail, een lightrailsysteem tussen Den Haag, Zoetermeer en Rotterdam. Over belangrijke details, zoals het afdekken van risico’s zijn de partijen het nog niet eens. Uiterlijk eind dit jaar moeten de laatste plooitjes zijn gladgestreken en kan het licht voor de aanleg echt op groen. Het Rijk draagt ruim ƒ 1,4 mrd bij aan Randstadrail en de regio's zelf ƒ 0,5 mrd.

De metroachtige spoorlijn verbindt een aantal belangrijke woon- en werklocaties met elkaar. De Zoetermeerlijn sluit in Den Haag aan op de tram en moet in 2004 klaar zijn.

De Hofpleinlijn uit Rotterdam wordt op het Haagse Centraal Station gekoppeld aan de tram naar Scheveningen. In Rotterdam krijgt de Hofpleinlijn via een geboorde tunnel onder de wijk Blijdorp aansluiting op de metro. Rond 2009 moet dit gerealiseerd zijn. Met name de financiering van deze tun­nel is nog in discussie tussen Nete­lenbos en Rotterdam. Langs de trajecten van Randstadrail verrijzen nieuwe stations, onder meer bij nieuwbouwwijken.(FD)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variƫrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl