Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 7 juli 2000 Dijken van Noord-Hollands kanaal onveilig ?

HAARLEM - De dijken langs het Noordhollands kanaal zijn plaatselijk zo slecht dat gevaar voor instabiliteit van de waterkering bestaat. Op een aantal plaatsen zijn al noodmaatregelen getroffen, omdat de situatie oor slechts beschoeiing en afkalving 'zeer onveilig' was. De provincie, sinds 1995 verantwoordelijk voor het kanaal, wil op korte termijn 8,5 miljoen gulden extra in onderhoudswerk storten. Het reguliere onderhoud kost tot n met 2001 nog eens 10 miljoen gulden.

De deplorabele staat van de zogeheten dijklichamen langs het Noordhollands Kanaal is ontstaan doordat de staat van onderhoud van de beschoeiing veel slechter is dan de provincie 1995, toen het kanaal van het Rijk werd overgenomen, nog dacht. Dit komt doordat de levensduur ervan korter is dan werd aangenomen, de ondergrond instabiel is en de wegbelasting almaar verder toeneemt.

De provincie laat inmiddels een grondig onderzoek uitvoeren om de ontstane situatie in kaart te brengen en oplossingen te vinden.(NHD)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl