Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 7 juli 2000 Maas in de wet bij invoering van euro

Het ministerie van financiŽn wil snel een wet opstellen die moet voorkomen Dat ondernemers na januari 2002 producten blijven verkopen voor guldens. Aanleiding is een advertentie van Amstel Diamonds, dat zegt dat bij hen klanten tot 31 maart 2010 onbeperkt kunnen betalen met guldens. Euroís zijn niet welkom.

Het ministerie is geschrokken van de advertentie. "Het lijkt sterk op een oproep tot het 'witwassen van geld", zegt Sprenger. Met de huidige wet in de hand kan het departement echter niets beginnen. "Het staat iedere koper en verkoper vrij een betaalmiddel te kiezen. Of dat nou guldens of pakken hagelslag zijn."

De euro komt op 1 januari 2002 in de portemonnee van de burgers. Eind januari is de gulden geen wettig betaalmiddel meer. Munten kunnen tot 2007 bij banken worden ingewisseld, bankbiljetten tot 2032.

De euro is vanaf februari 2002 het enige wettige betaalmiddel in Nederland. Maar onduidelijk is of ondernemers de munt kunnen weigeren. Het ministerie van financiŽn noch De Nederlandsche Bank kon daar gisteren antwoord op geven.(FD)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl