Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 6 juli 2000 Waterschap doet forse greep in spaarpotten

EDAM - Uitwaterende Sluizen heeft wat moeite de financiŽle touwtjes aan elkaar te knopen. In het afgelopen kwartaal is circa 5,6 miljoen gulden meer uitgegeven dan geraamd. Vooral de zorg voor schoon oppervlaktewater valt duurder (5 miljoen gulden) uit. Enkele bestuursleden zagen gisteren tijdens de algemene vergadering van het waterschap de bui al hangen: "We teren snel in op onze reserves."

Die reserves zijn bedoeld om te sterke stijging van de zuiveringsaanslagen richting burgers te voorkomen. Heemraad N. Dorrestijn deelde hun zorg, gelooft dat het de komende periode beter zal gaan, maar gaf ook toe dat er een forse greep in de spaarpotten' gedaan moet worden.

Een van de zorgenkindjes van US is de ultramoderne droogfabriek voor rioolslib in Beverwijk. De installatie werkt, maar wat doe je met de in korrelvorm (granulaat) resterende slibresten na droging? Het is afval dat verbrand kan worden, maar niet elke verbrandingsinstallatie wil de korrels meestoken. Daarvoor is de hoeveelheid te groot. Het gevolg is dat een deel van het slibgranulaat naar vuilstortplaatsen gaat. US wordt daarvoor gestraft door het Rijk. Want op het storten van brandbaar afval is een hoge heffing gezet. Een en ander beÔnvloedt de exploitatie van de slibdroger nadelig. US is naarstig op zoek naar nieuwe verbrandingsmogelijkheden om aan de stortheffing te ontsnappen.

Intussen ligt het waterschap nog altijd overhoop met de aannemers van de slibdroger; over de financiŽle gevolgen van de opstartproblemen in 1996. US wil een schadevergoeding van de bouwers, die op hun beurt geld willen zien van US. Wederzijds zijn claims ingediend tot een bedrag van 4 miljoen gulden.(NHD)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl