Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 5 juli 2000 Energieverbruik van Molenkoog is extreem laag

TEXEL - Zwembad Molenkoog in Den Burg is een van de meeste energiezuinige baden van Nederland. Dat blijkt uit een onderzoek dat het zwembad heeft laten uitvoeren. De onderzoekers constateerden dat Molenkoog minstens vijftig procent minder energie verbruikt dan de meeste andere zwembaden in Nederland.

Als het goed is krijgen we binnenkort nog een staatje, maar volgens de onderzoekers zitten we wat energiebesparing betreft in de top drie van Nederland, zegt G. Pansier, die namens de gemeente Texel verantwoordelijk is voor het beheer van het openluchtbad. Matenkoog deed mee aan een project van het ministerie van economische zaken, waarbij zwembaden konden laten onderzoeken op welke manier ze zouden kunnen bezuinigen op energiekosten.

De onderzoekers concludeerden dat in Molenkoog al heel veel gedaan is, slechts enkele kleine aanpassingen zouden het energieverbruik nog iets verder kunnen terugdringen. De goede score is volgens Pansier te danken aan de reeks maatregelen die de afgelopen jaren werd genomen om het energieverbruik van Molenkoog te drukken.

"We zijn daar al heel wat jaren mee bezig", aldus Pansier. "Beginjaren tachtig hebben we al een isolatiedeken aangeschaft waarmee het zwemwater wordt afgedekt. Op die manier houden we de watertemperatuur langer vast. Dat werpt vooral in het voor- en naseizoen zijn vruchten af.(NHD)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl