Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 5 juli 2000 WAO-uitkeerders betalen in te veel gevallen te laat

AMSTERDAM - Uitkeringsinstellingen in de sociale zekerheid betalen in te veel gevallen te laat. Geen van de vijf instellingen heeft in 1999 voldaan aan de gestelde normen. Dit blijkt uit een gisteren verschenen rapport van het College van toezicht sociale verzekeringen (Ctsv). Een pregnant voorbeeld is dat Cadans 69% van de Ziektewetuitkeringen te laat uitbetaalt. Het Ctsv stelt als norm dat negen op de tien uitkeringen op tijd worden uitbetaald.

Het onderzoek toont aan dat de situatie bij veel uitkeringsinstellingen het afgelopen jaar is verslechterd. Niet alleen de betaling, maar ook de beslissing over de toekenning van een uitkeringen laat te lang op zich wachten. Uitkeringsinstelling Guo is nog steeds niet in staat de toezichthouder gegevens over de tijdigheid te leveren.

Uit het onderzoek van het Ctsv blijkt verder dat het aantal fouten bij het toekennen van een uitkering te groot is. De instellingen over schrijden bij veel verzekeringen de toegestane foutmarge van 1%.

De uitkeringsinstellingen kunnen in een groot aantal gevallen niet aantonen dat de uitkering terecht is toegekend. Dit geldt voor WAO'ers grofweg in één op de acht gevallen. Het Gak kan in 38,2% van de gevallen niet aantonen dat er terecht een reïntegratiesubsidie is verstrekt. Het Ctsv noemt de grote uitstroom van personeel als een van de belangrijkste oorzaken van de fouten. De uitvoerders worden geconfronteerd met de uitstroom vanwege 'de onzekere toekomst' doordat het kabinet ze wil samenvoegen tot één rijksdienst.(FD)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl