Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 3 juli 2000 Provincie betaalt helft van aanleg wandelpaden in de Ploegelanden

TEXEL - Staatsbosbeheer krijgt van de provincie Noord Holland een subsidie van É 27.540 voor het natuurproject, in de Ploegelanden. Daarmee betaalt de provincie precies de helft van de kosten die zijn gemoeid met het aanleggen van recreatieve voorzieningen als wandelpaden en bruggetjes. Staatsbosbeheer wil het gebied op korte termijn geheel opnieuw inrichten. De Ploegelanden is nu nog een 'agrarische enclave' in het bosgebied De Dennen. In de ogen van Staats bosbeheer kan het gebied een veel 'spannender aanblik' krijgen. Daarom wordt het helemaal op de schop genomen.

In het gebied wordende oude waterlopen hersteld, waardoor de Ploegelanden weer een nat karakter krijgt. Het is de bedoeling dat het natuurgebied beweid gaat worden met schapen en voor wandelaars beperkt toegankelijk wordt. Daarom moeten diverse voorzieningen getroffen worden. Zo komen er vee-roosters in de doorgaande weg door het gebied, moeten, wandelpaden en bruggen worden aangelegd en komt er ook een uitkijkpunt.

Staatsbosbeheer deed voor deze kosten een beroep op het provinciale fonds voor openluchtrecreatie. Volgens de provincie passen de plannen voor de Ploegelanden precies in de doelstellingen van dit fonds; daarom wordt een bijdrage É 27.540 verstrekt.

De gemeente doet ook een duit in het zakje. In het gebied staan nu nog enkele vakantiehuisjes en permanente woningen die hun afvalwater op het oppervlaktewater lozen. Wanneer de natuur in de Ploegelanden weer haar kans krijgt moet dat volgens Texel afgelopen zijn. Daarom worden de percelen aangesloten op de riolering. De kosten hiervan bedragen É 180.000 gulden.(NHD)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl