Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 28 juni 2000 Kabinet wil toezicht op bedrijven stroomlijnen

DEN HAAG - Het kabinet wil ten behoeve van het bedrijfsleven de activiteiten van toezichthouders en inspectiediensten stroomlijnen. Overlap bij deze activiteiten gaat nu gepaard met extra administratieve lasten en met tegenstrijdige aanwijzingen van toezichthouders.

De stroomlijning wordt uitgevoerd in het kader van de operatie Marktwerking, Deregulering en Wetgevingskwaliteit (MDW). Dat schrijven minister Jorritsma van Economische Zaken en minister Korthals van Justitie als coŲrdinerende bewindslieden voor de MDW-operatie aan de Tweede Kamer. Zij kondigen daarin acht nieuwe MDW-projecten aan; die in september van start moeten gaan en in april moeten zijn afgerond. De acht nieuwe projecten komen boven op de zestien projecten die in deze kabinetsperiode zijn gestart. Onder de nieuwe MDW-projecten is ook een analyse van de toetredingsbelemmering voor de markt van medische beroepsbeoefenaren. Dreigende tekorten aan bijvoorbeeld huisartsen en tandartsen maken deze analyse extra actueel, zo schrijvende bewindslieden. Bezien moet worden of ongewenste toetredingsbelemmeringen kunnen worden aangepast of weggenomen, waardoor vraag en aanbod beter op elkaar worden afgestemd.

Verder kondigen de ministers een Onderzoek aan naar de doelmatigheid van de scholingsmarkt, die volgens de ministers essentieel is voor de ontwikkeling van een kenniseconomie. Een ander project betreft de publieke dienstverlening, waarin een aantal concrete probleemgebieden zal worden geÔdentificeerd. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om de kostenopbouw van overheidsdiensten, de openingstijden en bereikbaarheid van deze diensten en de afhandeling van vragen en klachten. Tenslotte wordt de herziening van de buisleidingconcessie, die voor grondeigenaren zeer belastend kan zijn, een MDW-project.(FD)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl