Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 28 juni 2000 KPN zoekt licentie zaktelefonie ItaliŽ

AMSTERDAM - Telecomconcern KPN heeft onlangs geprobeerd samen met drie branchegenoten te bieden op een frequentielicentie voor snel mobiel internetverkeer in ItaliŽ. De gesprekken liepen uiteindelijk op niets uit Bij de onderhandelingen waren het Finse Sonera, het Zweedse Telia en het Italiaanse Tiscali vertegenwoordigd.

Dit heeft de financieel bestuurder Massimo Cristofori van Tistali dinsdag verklaard. KPN bevestigt de stukgelopen gesprekken maar wil daar niet op ingaan. Tiscali is in ItaliŽ aanbieder van internetdiensten en bouwt een Europees glasvezelnetwerk voor dataverkeer. Het slechts twee jaar oude bedrijf is ook actief in BelgiŽ, Duitsland en Zwitserland.

De veiling voor telecomlicenties voor datamobieltjes in Nederland begint binnen tien dagen. De exacte datum heeft het ministerie van Verkeer & Waterstaat nog niet bekendgemaakt. Wel is duidelijk dat tien partijen in de race zijn voor vijf frequenties. Minister Zalm van FinanciŽn raamde eerder de opbrengst op ruwweg f 20 mrd. Het is zeker dat de huidige vijf aanbieders - KPN, Libertel, Dutchtone, Telfort en Ben - aan de veiling meedoen. De enige Nederlandse outsider is Versatel. Verder dingen mee Deutsche Telekom, het noorse Telenor, het Hongkongse conglomeraat Hutchison en een combinatie van het Finse Sonera met het Australische Onetel.

Het Japanse NTT Docomo, dat. een belang heeft in KPN, wil samen met Hutchison een 15%-belang nemen in Telesystem International Wireless (TIW). Dat zou beide bedrijven toegang geven tot de Britse mobiele telefoonmarkt met de zogenoemde derde generatie zaktelefoons. TIW won in april een van de vijf te vergeven Britse licenties. Beide partijen weigeren commentaar.(FD)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl