Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 26 juni 2000 Onrust in Wieringermeer om komst van crossterrein

WIERINGERMEER -In Wieringermeer heerst enorme onrust over de mogelijke komst van een regionaal crossterrein. Directe aanleiding is een bezoek van de gedeputeerde H. Meijdam. Hij heeft het college van Wieringermeer bereid gevonden 'dit onderwerp uit het isolement te halen en in breder perspectief te plaatsen'.

Dat is bij de liberale fractie totaal in het verkeerde keelgat geschoten, zo bleek vorige week tijdens de raadsvergadering. Deze oppositiepartij suggereerde dat burgemeester W. Omta en zijn wethouders zich door Gedeputeerde Staten (GS) diplomatiek hebben laten inpakken.

Oppositieleider A. Miedema: "lk was verbaasd toen ik dit in de krant las. Verschillende mensen hebben me hierover gebeld. Om te beginnen vindt onze fractie het een misser dat wij hier niet van op de hoogte waren. Feit blijft dat de gehele raad tegen een crossterrein is. Onze eigen voorzitter heeft ooit gezegd; over mijn lijk. Het verhaal van de provincie om het nu in breder perspectief te benaderen, klinkt natuurlijk heel mooi. Maar het is gewoon een omweg. Dit belooft een blunder van jewelste. Daar heb ik geen goed woord voor over. Nu moet er plotseling een ruimtelijke totaalvisie komen. Nou, daar maak ik mij erg ongerust over en met mij veel meer mensen. Dit lijkt me geen goede gang van zaken."

Daarmee is de discussie over het crossterrein voortijdig losgebarsten want hoewel het onderwerp niet op de raadsagenda stond, maakte het meteen emoties los. Ook bij de boeren. Namens hen stond Th. Veenkamp op.

De voorzitter van de Westelijke Land- en Tuinbouw Organisatie (WLTO) wilde naar aanleiding van het artikel weten wat er nou precies met Meijdam was besproken. Hierop zag Omta genoodzaakt het standpunt van het college prijs te geven.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl