Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen: 26 juni 2000 Ondernemers sjoemelen met ziekmelding

DEN HAAG - Ondernemers uit het midden- en klein- bedrijf frauderen op ruime schaal met de ziektekostenverzekering van hun werknemers. Bij controle van 800 ziektegevallen uit 1998 en 1999 stuitte accountantskantoor Ernst & Young op 320 meldingen met een luchtje. In ruim honderd gevallen ging het om regelrechte fraude voor een bedrag van gemiddeld enkele honderdduizenden guldens per verzekerde.

Verzekeraars, ondernemersverbond MKB Nederland en vakcentrale FNV hebben 'geschrokken' en 'verontrust' gereageerd. De in fraude gespecialiseerde accountants van Ernst & Young ontdekten dat ondernemers soms werknemers ziek meldden die helemaal niet ziek bleken te zijn geweest. Voor een vrouwelijke werknemer werd de volle 'doorbetaling' van loon geÔncasseerd terwijl zij nooit zwanger bleek te zijn geweest. Soms claimde de werkgever dezelfde werknemer bij drie of vier verzekeraars waar hij polissen had afgesloten. Het gemiddelde fraudebedrag van de ruim honderd 'zwaarste' en duidelijkste gevallen waarde accountants zich op toespitsten, liep in de honderdduizenden per geval, samen enkele tientallen miljoenen guldens.

De conclusies van Ernst & Young bevestigen volgens een woordvoerder van het accountantskantoor de 'geruchten die al langer de ronde deden.' "ln de branche wist eigenlijk iedereen wel dat er wat aan de hand was." Volgens de woordvoerder gaat het vooral om kleine bedrijven, waarvan de eigenaar compensatie zoekt voor de gestegen risico's en kosten sinds de gedeeltelijke afschaffing van de Ziektewet in 1996.(NHD)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl