Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 23 juni 2000 Internet leidt tot explosieve groei voor transportsector

ZOETERMEER -De verkoop van producten via de elektronische snelweg levert niet alleen op internet meer handel op. Ook fysiek nemen de goederenstromen toe. Die zullen meer en meer bestaan uit vele zendingen van kleine bestellingen. Daardoor dijen de totale vervoerstromen nog meer uit.

Vooral het aantal ritten om boeken, cd's en ook boodschappen bij de klant thuis af te leveren, neemt straks toe. De stroom goederen die bij de consument wordt gebracht, trekt met 8 procent aan. Zeker in de steden rijden straks meer bestelwagens. De zakelijke goederenstroom door handel via internet stijgt met 9 procent. Die conclusies trekt Transport en Logistiek Nederland (TLN), de grootste branche-organisatie in het wegvervoer. TLN heeft de resultaten van een onderzoek naar de rol van de sector in de 'nieuwe economie' gisteren gepresenteerd in het rapport 'Nieuwe wijn in oude zakken'.

Daarover klinkt TLN tamelijk bezorgd. Weliswaar tekent de organisatie zelf aan dat de volumegroei beperkt blijft tot 3,5 miljoen ton, maar ze onderstreept dat de goederenstromen in de 'oude economie' ook al met 21 procent aanzwellen. Dat betekent een totale toename van 38 procent, waarschuwt TLN.

Fileproblemen
De branche grijpt het onderzoek aan om opnieuw aandacht te vragen voor de fileproblemen. Drastische verbeteringen van de bereikbaarheid zijn noodzakelijk. Om een vlotte bevoorrading te kunnen garanderen is een apart beleid voor het beroeps- en het personenverkeer nodig, schrijven de auteurs.

TPG, een van de grootste vervoerders in Nederland, heeft gisteren direct al enkele kritische kanttekeningen geplaatst De Post-groep rekent eveneens op meer fysiek transport, maar is duidelijk minder bang. TPG rekent erop dat bedrijven bestaande stromen efficiŽnter in delen. Verder verwacht TPG nieuwe distributiekanalen. Enigszins vergelijkbaar met benzinepompstations en spoorwegstations, waar steeds meer consumenten diverse producten ophalen. Ook zuilen wellicht elders ophaal- of afleverpunten verschijnen.(NHD)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl