Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 20 juni 2000 PvdA ziet verschraling van Schiphol

DEN HAAG - De PvdA maakt zich ernstige zorgen over de toekomst van Schiphol. Volgens de grootste regeringspartij dreigt de nationale luchthaven zich steeds meer te richten op de afhandeling van goedkope charters in de plaats van hoogwaardige intercontinentale lijnvluchten. Luchtvaartspecialist Rob van Gijzel zei dit tijdens een debat in de Tweede Kamer over de toekomst van Schiphol. Volgens hem moet de overheid daarom meer vat krijgen op de bedrijfsstrategie van de luchthaven.

'Er vertrekken steeds minder intercontinentale lijnvluchten vanaf; Schiphol en steeds meer charters komen daarvoor in de plaats', aldus Van Gijzel. Volgens hem tast dat de mainportstatus aan die de luchthaven in het kabinetsbeleid heeft. ‘’Het gaat niet voortvarend met de mainportontwikkeling van Schiphol waarschuwde Van Gijzel. Belangrijkste oorzaak voor deze ontwikkeling is de achterblijvende groei van Schiphol zelf. De luchthaven heeft in het afgelopen jaar een aantal reguliere luchtvaartmaatschappijen zien vertrekken die niet door andere lijnmaatschappijen zijn opgevolgd.

De opengevallen ruimte - de zogeheten slots -is door Schiphol voor het grootste gedeelte opgevuld met de volgens Van Gijzel 'laagwaardige' chartervluchten. De rol als mainport is volgens hem echter absoluut niet gediend bij goede verbindingen met de vakantieplaatsen rond de Middellandse Zee. Daardoor worden niet de gewenste Europese hoofdkantoren van Aziatische en Noordamerikanse ondernemingen naar Nederland gehaald, aldus Van Gijzel. Veel belangrijker is het om vanaf Schiphol vaak naar Japan en de Verenigde Staten te kunnen vliegen. Alleen als dat het geval is kan Schiphol als mainport gehandhaafd worden.(FD)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl