Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 15 juni 2000 Waterschap in problemen door miljoenentekort

DEN HELDER/WIERINGERWERF - Bij Waterschap Hollands Kroon dreigen miljoenentekorten. Dat doemscenario blijkt uit de voorlopige meerjarenraming 2000-2004. Na dit lopende jaar komt het waterschap telkens twee tot drie miljoen gulden tekort om alle taken uit te voeren. Het bestuur heeft de keuze tussen een greep uit de reserves of het terugschroeven van de ambities.

Morgenochtend wordt het algemeen bestuur de kans geboden de koers uit te stippelen. In de voorjaarsnota staat vermeld wat er de komende jaren financieel op het pad komt van het waterschap. Daarbij komen onder meer vragen aan de orde hoeveel de omslagtarieven (waterschapsbelasting) mogen stijgen en hoeveel miljoenen uit de reserves geput kunnen worden.

Er is al rekening gehouden met een lastenverzwaring voor de ingezetenen. Als wordt afgezien van extra's moeten de tarieven jaarlijks sowieso 3,5 procent omhoog. Daar komt zes procent bij voor uitvoering van het miljoenen guldens kostende baggerplan.

'Terugkijkend op vorig Jaar blijkt dat de rekening sluit met een overschot van bijna een ton. Omdat er ongeveer 7,5 ton minder besteed is dan gepland, hoefden de reserves niet te worden aangesproken. Een deel van de werkzaamheden die zijn blijven liggen, is doorgeschoven naar dit jaar.(NHD)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl