Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 5 juni 2000 Luxe appartementen in Huisduinen?

DEN HELDER - Hotel-restaurant De Branding aan de Badhuisstraat wordt gesloopt om plaats te maken voor een luxueus appartementengebouw. Eigenaar 3. Erkamp en projectontwikkelaar R. van der Hooft hebben deze week overeenstemming bereikt over dit gezamenlijke plan. De beide ondernemers, die de opbrengst gelijkelijk verdelen, willen in de Huisduiner dorpskern dertien appartementen tussen de f 500.00 en f 1 miljoen bouwen.

Van der Hooft, die in deze regio tot dusver vooral actief was in het ontwikkelen, verkopen en verhuren van recreatiewoningen in Julianadorp (aan Zee), heeft dit gisteren bevestigd. Hij heeft de eerste ontwerpschets van het gebouw vooralsnog alleen om stedenbouwkundig advies voorgelegd aan de gemeente, maar stelt nu al dat het project 'Staete Huysduine' in het beeld en het geldende bestemmingsplan van Huisduinen zal passen.

Het plan Staete Huysduine, waarvoor het bijna 35 jaar geleden door Erkamp senior gestarte hotel- restaurant zal moeten wijken, omvat op de eerste twee verdiepingen tien appartementen en daarboven, tot aan de nokhoogte van tien meter, drie penthouses. Van der Hooft belooft, alleen al vanwege de centrale ligging en de nabijheid van het opgeknapte dorpsplein en dito kerkje, dat het gebouw 'allure' zal krijgen. Voor kritiek vanuit de Huisduiner bevolking is hij niet bang: "Ik weet wel dat het wat dat betreft een apart dorp is. Ze denken daar allemaal dat ze de burgemeester zijn. Maar we zullen ons helemaal aan het be- stemmingsplan houden en als er mensen zijn die zeggen: 'Ik had het anders gedaan', dan zeg ik: dan hadden zij het moeten doen." Van der Hooft wil het plan op het feest ter gelegenheid van zeventig jaar Huisduiner Belang aan de dorpsbewoners presenteren, begin juli in De Branding.(NHD)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl