Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 5 juni 2000 Kwaliteitslabel voor GAK Noord-Holland

ALKMAAR - Apetrots zijn ze hij het GAK Noord-Holland Noord. Het Gemeenschappelijk Administratie Kantoor in Alkmaar krijgt volgende week het internationale kwaliteitslabel ISO 9002 (International Standards of Organisation) 'opgeplakt'. Wat de Michelinster is voor de restaurants is 1509002 voor bedrijven en instellingen. Je moet het label letterlijk verdienen en als je vervolgens in gebreke blijft, raak je de onderscheiding net zo gemakkelijk weer kwijt. Kortom, reden genoeg om met regiodirecteur Hans Jansen en kwaliteitsmanager Rein Wijnja dit felbegeerde kwaliteitslabel tegen het licht te houden.

Aanvankelijk was het ISO keurmerk voorbehouden aan bedrijven. Maar de laatste jaren proberen ook steeds meer non-profit-organisaties de begeerde oorkonde binnen te halen. Mede ingegeven door de privatiseringsgolf die over Nederland spoelde waardoor organisaties meer kwaliteit moesten leveren om op de vrije markt te overleven. Ook het GAK leek op eigen benen te moeten gaan staan. Den Haag dacht aan kantoren die op genoemde vrije een eigen plek moesten veroveren. Inmiddels heeft de politiek die plannen weer schielijk ingetrokken.

"Voor ons is dat laatste geen reden geweest om dan maar niet te werken aan een heel andere benadering en invulling van het werk", zegt Hans Jansen. Daarom zijn we ook extra trots op deze onderscheiding. Hij geeft het verschil tussen toen en nu aan: "Heel zwart-wit. Voorheen werkten we strikt aan de hand van wetten en regelgeving. Zo was het, en niet anders. Het GAK bleek dus gelijk te hebben, tenzij... Aan die regelgeving kunnen we uiteraard niet tornen. Toch draaien we het om. We kijken wat er allemaal gedaan kan worden voor de klant. Hoe we de service zo hoog mogelijk op kunnen schroeven. Onder het motto: de klant heeft gelijk, tenzij..."(NHD)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl