Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 5 juni 2000 Sterkere rol euroministers

AMSIERDAM - Frankrijk wil de rol van de elf euroministers vin financiŽn versterken. Minister Laurent Fabius van financiŽn noemt het een van de speerpunten van het komende Franse voorzitterschap. ĎWij willen de euro-11 versterken en een grotere zichtbaarheid geven', aldus Fabius in een gesprek met de Financial Times.

Als een prelude op Fabius streven, komen de ministers van financiŽn van de elf eurolanden zondagavond in de Luxemburgse hoofdstad bijeen. Met een informeel diner aan de vooravond van de reguliere ecofin- vergadering, willen de ministers onderstrepen dat ze oog hebben voor de positie van de gemeenschappelijke munt. Normaal komen de elf eurominsters informeel bijeen, vlak voor de ecofin- vergadering van start gaat.

Met zijn voorstel wil minister Fabius de financiŽle markten het gťvoel geven dat er weer sprake is van leiderschap rond de euro, na een aantal maanden waarin de munt wegzakte ten opzichte van de Amerikaanse dollar. De Franse minister mengde zich daarbij uitdrukkelijk niet in de rol en positie van de Europese Centrale Bank, maar benadrukte wel dat er een bredere verantwoordelijkheid ligt voor de positie en rol van de euro.(FD)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl