Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 5 juni 2000 EU strijde tegen btw-lek op internet

AMSTERDAM - Niet-Europese aanbieders van elektronisch geleverde goederen als computerpro- grammatuur en cd's, worden in de Europese Unie voor de btw aangeslagen. Dat is de kern van een voorstel van eurocommissaris Bolkestein voor belastingen.

Aanbieders van buiten de Europese Unie (EU) moeten zich volgens Bolkesteins ontwerprichtlijn voor elektronische handel in tenminste één lidstaat van de EU registreren. Elektronische leveringen die de klant via zijn pc binnenhaalt, worden in Bolkesteins plan als diensten beschouwd. Die zijn belast in het land van de aanbieder. Maar omdat een niet-Europese aanbieder zich binnen de EU moet vestigen, wordt de Europese btw-afdracht veiliggesteld. Het merendeel van elektronisch geleverde producten komt uit de VS, waar elektronische handel voor de komende jaren nog belastingvrij is.

Bolkestein hoopt met zijn voorstel deze ongelijkheid in btw-heffing tussen Europese en niet-Europese producenten op te heffen. (FD)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl