Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen : 29 mei 2000 Texel door grote meevaller verder met megaproject

TEXEL - Het lijkt niet op te kunnen voor de gemeente Texel. Hielden burgemeester en wethouders bij het opstellen van de begroting voor volgend jaar aanvankelijk nog rekening met een jaarlijkse korting van zes ton op de uitkering van het Rijk, inmiddels is bekend geworden dat de gemeente met ingang van 2001 jaarlijks zo'n twee miljoen extra zal kunnen besteden. Bezuinigingen zijn wat het college betreft daarom niet meer nodig.(NHD)

Een en ander blijkt uit de antwoorden van het college op de algemene beschouwingen van de fracties in de gemeenteraad op de begroting voor volgend jaar. Texel leek aanvankelijk de dupe te worden van het beleid dat werd ingezet om gemeenten met slechte grond extra geld te geven, om zo gebieden waar gebouwd moet worden te kunnen saneren.

Omdat Texel alleen over 'schone grond' beschikt zou de gemeente dit geld niet nodig hebben. Texel bracht daar tegenin dat het eiland weliswaar veel schone grond heeft, maar dat dit allemaal natuur is waar niet gebouwd mag worden. De Tweede Kamer hield rekening met dit pleidooi, zodat ook Texel in aanmerking komt voor extra geld. Gecombineerd met andere meevallers levert dit de gemeente miljoenen extra op.

Volgens het college biedt de meevaller de gemeente de kans een 'vliegende start' te maken met de megaprojecten die Texel graag uit wil voeren, maar die samen miljoenen guldens gaan kosten. De herinrichting van de haven van Oudeschild start binnenkort, Texel verwacht daarnaast volgend jaar het peperdure fietspad, langs de Westerweg te kunnen aanleggen.(NHD)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl